Fenntarthatósági Nap – gyerekszemmel

FN_gyerek

Az FN4-hez kapcsolódóan a Millenáris a délelőttöt a gyerekeknek, családoknak szánja, hogy megismertesse velük a fenntartható fejlődés fogalmát. Kiemelten foglalkoznak a víz fontosságával, amelyben a Duna Múzeum interaktív játszóháza segít. A gyerekek a Mesélő kukákkal is megismerkedhetnek. Kardos-Horváth János fog zenélni nekünk a „földlakóról” – és más fontos témákról – az egész délelőttöt kitöltő kreatív foglalkozások között.

Programok a Fogadó épületében
10.00–14.00 Kreatív foglakozások a Csiribiri kézműves műhellyel
Készíts táskát molinóból, csinálj bábot kupakokból – használd újra!

10.00–14.00 A Duna Múzeum játszóháza
Kipróbálható lesz a csigavonalas vízemelő modell, segítségével pedig bemutatásra kerül a zsilipelés, illetve a vízikerék működési elve is. Megtekinthetjük egy igazi dunai hajómalom modelljét, és az egész családnak szóló játékra ad lehetőséget a „Ki evez a végén?” című óriás Duna-társasjáték, amelyben hasznos információkat tudhatnak meg a gyerekek a Dunáról. A legügyesebbek pedig még kapitányi egyenruhába is beöltözhetnek!

10.00–14.00 Vízvizsgáló minilabor
Mérőeszközök segítségével megfigyelheted, hogy mit iszol, milyen víz folyik a kútból, s mit tartalmaznak az ásványvizek! Hozd el az otthoni vizeteket – és teszteld le te magad is!

10.00–14.00 „Mesélő kukák” – környezetvédelmi oktatócsomag
A „Mesélő kukák” program az óvodások, valamint az alsó tagozatos, kisiskolás gyermekek részére a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás és a prevenció gondolatkörét együtt közvetíti.
Kis füzetben kiszínezhetik az újrahasznosításból gyártott tárgyakat, megkereshetik a „kakukktojásokat” – állatfigurás matricákat ragaszthatnak a füzetbe, valamint bábokkal játszhatnak történeteket.

10.00–10.45 Mozgolódó – A testsémát fejlesztő mozgás, különböző autentikus nép- és világzenékkel…
A foglalkozások során képzeletünk, a zene, illetve a mozgás segítségével olyan képességeink fejlődnek, mint a mozgáskoordináció, valamint a nagymozgások, a szem-kéz, szem-láb koordinációja, a koncentrációs készség, a finommotorika, a téri  tájékozódás, továbbá a ritmusérzék.

10.30-11.00 Lépegető – Falevél-búcsúztató ünnep.
Muzsika, dalok, mondókák és tánc.

11.00 Kardos-Horváth János: Földlakó! – koncert

12.30 Környezetvédelemre ösztönző, nevelő drámafoglalkozás
Egy hangya élete (ajánlott korosztály: 3-5 éves korig)
Egy csokipapír élete (ajánlott korosztály: 5-10 éves korig)
Közreműködik az Apró Színház

A belépés ingyenes!

Bővebb infó: http://millenaris.hu/gyerekprogramok/fenntarthatosagi-nap-gyerekszemmel/