Anna and the Barbies
Anna and the Barbies

Több, mint egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az undergound szcéna  kiskocsmáiból, klubjaiból az Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte a már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek fejében a zenekar mindenét odaadva hal meg estéről estére a világot jelentő deszkákon.

Idő közben az 5 tagú zenekar Pásztor Anna – ének, Pásztor Sámuel – zene, ének, Hernádi Dávid – basszusgitár, Vághy Tamás – billentyű, Bubnó Márton – dobok szétválaszthatatlan egységgé kovácsolódott. Kendőzetlenül őszinte és lélekemelően életigenlő szövegvilágukat üvöltő Marshall erősítők tették indokolttá a fesztiválok nagyszínpadjain.

2018-ban az FN11 pályázati díjátadót követően, az Afterparty fő fellépőjeként üdvözölhetjük őket a Nagyhall színpadán.

[FN11 Afterparty]

Baló György
Baló György

Évtizedekig az MTV-nél szerkesztő, riporter, műsorvezető, később főszerkesztő, az M2 igazgatója, világszerte számtalan riport- és dokumentumfilm, vezető politikusokkal interjúk készítője. 1997-ben a TV3 vezérigazgatója, 2000-2011-ig újra az MTV-nél, 2015 óta az RTL Magyarul Balóval című műsorának főszerkesztője.

[FN11 gazdasági szekció – moderátor]

 

Canarro
Canarro

A Canarro magával ragadó zenéje a tradicionális gypsy jazz, más néven a manouche swing stílus köré épül. Zenéjük igazán szerteágazó, melyre nagy hatással volt a zseniális belga gitáros Django Reinhardt és a francia valamint a magyar cigányzene szeretete.
A swinges lüktetésű manouche dallamokat magyar népzenei elemekkel fűszerezve új, teljesen egyéni stílust teremtenek a virtuóz muzsikusok.
A zenekar elsőként képviseli hazánkban ezt a műfajt.

[FN11 élőzenei aláfestés a szekció szünetekben]

Dávid Ferenc
Dávid Ferenc

Biopolitikai szakértő, a Kék Pont Alapítvány program-koordinátora. Az ELTE Társadalomtudományi Karán végzett, munkatársaival elsősorban holisztikus szemléletű egészség­programokat terveznek és alkotnak meg. A Tilos Rádió műsorkészítője és a hazai pop up rádiózás egyik úttörője. Budapesti urban golfer, a Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház alapítója és egyházfője, Kegytárgyas Feri néven pedig bizarr vallási tartalmú tárgyak gazdáit keresi az interneten.

[FN11 társadalmi szekció – moderátor]

Dr. Fiar Sándor
Dr. Fiar Sándor

Közel 15 éven át volt a Delta műsorvezetője és a Magyar Televízió ismeretterjesztő műsorainak szerkesztő-riportere. A televíziózás mellett számos expedícióban is részt vett, amelyek során természetfilmeket készíthetett a trópusoktól a sarkvidékekig. Elhivatott ismeretterjesztőként munkájában a fő hangsúlyt ma is az új generációk szemléletformálására helyezi. Ha a Fenntarthatósági Nap alkalmából érdemes valamit kiemelni, akkor az életének egyik nagy kalandja, az Első Magyar Antarktiszi Expedíció. A felfedezőutak nyomán, a 4 hónapos sarkvidéki tapasztalat után tudatosan keresi azokat a témákat, amelyekből ember és természet kapcsolatának összefüggéseit lehet kiolvasni.

[FN11 környezeti szekció – moderátor]

France Mutombo
France Mutombo

France Mutombo Tshimuanga kongói származású állampolgár, aki 1997-ben érkezett hazánkba és később itt Magyarországon végezte teológiai főiskolai tanulmányait. 1999-ben egy, a Steps To Life, amerikai non-profit szervezet által indított humanitárius misszióban való részvételt követően az út során szerzett tapasztalatok, a leírhatatlan nyomor és az élet minden területén jelentkező szükség, a két kontinens közötti szociális különbségek indították arra, hogy szervezett kereteken belül segítsen szülőföldjén, Afrikán. 2002-ben jegyeztette be az Afrikáért Alapítványt, ami egy civil kezdeményezésre létrejött, közhasznú fejlesztési-segélyezési szervezet. Két évvel később a Kongói Demokratikus Köztársaságban is bejegyzésre került az Alapítvány. A több mint 15 éve működő szervezet célja Afrikában oktatási, szociális és egészségügyi téren, Magyarországon tolerancia-és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában fejlesztési, segélyezési, társadalomformáló tevékenység végzése. Az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Tanzaniában és Etiópiában oktatási, szociális és egészségügyi téren végez tevékenységet: Kongó fővárosában, Kinshasában a 600 fős Othniel Általános és Középiskolát, a La Providence árvaházat tartja fenn és számos fővárosi és vidéki egészségügyi központot támogat és lát el gyógyszerekkel, műszerekkel, emellett vidéken fejlesztési programokat bonyolít le. Idén az szervezet egy nagyszabású klinika építési projektbe kezdett. France és csapatának személyisége példaértékű, munkassága élő hidat képez a két kontinens között Afrika és Európa, illetve Magyaroszág és Afrika között is. Ezáltal a társadalmi problémák különböző területein, a kontinenseken és határokat átívelő párbeszédét teremt, világméretű problémák leküzdésére. A „Segíteni kiváltság” közösség erejére építve France és az Afrikáért Alapítvány elkötelezte magát a mindennapokba átültethető, hasznos, gyakorlatias tudásátadás mellett, mely képes előmozdítani a felemelkedést és leküzdeni az egyenlőtlenségeket.

[FN11 társadalmi szekció]

Galambos Péter
Galambos Péter

Galamb színész, magyarhang, műsorvezető, kulturális újságíró. Média-pályafutását az A3 televízióban kezdte, mégis az EST-FM rádió hozta meg számára a magára találást és az ismertséget. Később a Klubrádióban majd az MTV Kultúrház című műsorában folytatta. Főiskolás kora óta mint szinkronszínész is dolgozik, többi munkája mellett sem hagyta abba. Sőt, egy ideje leginkább ezzel foglalkozik, olyannyira, hogy néhány kollégájával nemrég megalapította a Szinkron Szakszervezetet, hogy a közéletből se maradjon ki.

[FN11 házigazda]

Gregor Anikó
Gregor Anikó

Szociológus, egyetemi adjunktus, az ELTE Társadalomtudományi Karának oktatója, kutatásmódszertani és a társadalmi nemek közti egyenlőtlenségek szociológiájával kapcsolatos tárgyakat tanít. 2015/16-ban egy ELTE-s kutatócsoport vezetőjeként az egyetem vezetésének megbízásából az ELTE-n belüli szexizmust és nemi alapú erőszakok és visszaélések jelenlétét vizsgálta a diákok körében. Az utóbbi években kutatási érdeklődésének fókuszában az áll, hogy a különféle társadalmi alrendszerek (gazdaság, politika) miként vesznek részt a nemek közti egyenlőtlen viszonyok fenntartásában és mélyítésében. 2018-ban jelent a Kováts Eszterrel közösen jegyzett kutatási jelentése Nőügyek 2018 címmel, melyben többek között azt tárták fel, hogy a fizetetlen gondoskodói (gyerekgondozás, idősgondozás, házimunka) feladatok terhe, valamint a törékeny és méltatlan munkakörülmények miként járulnak hozzá a nők társadalmi hátrányaihoz, és mindez hogyan csapódik le a hétköznapokban.
[FN11 +1 szekció]

Horváth Benedek
Horváth Benedek

Regionális- és környezeti közgazdász tanulmányai során az ipari ökológiával kezdett foglalkozni, majd az élet a hulladékgazdálkodás szennyezett vizeire terelte. Lassan 3 éve már, hogy csatlakozott a 2013-ban környezeti vonatkozású startup-ként induló Recobin Kft. lendületes csapatához, ahol mára sikerült kialakítani közösen egy olyan fenntarthatóan üzemelő komplex hulladékkezelési modellt, melyben a létesítmények teljes hulladékáramának vizsgálatának köszönhetően jelentős mennyiségű szelektíven gyűjtött hulladékot sikerül a lerakókról eltéríteni. A csapat számára fontos a munkapiaci szempontból hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása, illetve a környezeti nevelés, vagyis a szelektív hulladékgyűjtés oktatással és mindennemű kommunikációval történő támogatása.

Benedek szabadidejében természetjáró, gondolkodó, de mégis szociális ember.

[FN11 környezeti szekció]

Juhos Andrea
Juhos Andrea

A Lee Hecht Harrison Magyarország Ügyvezető Partnere. Közel két évtizede foglalkozik szervezet és vezetőfejlesztéssel. Ügyfelei közé tartoznak Magyarország top 100 vállalatainak felsővezetői és munkatársai. Hazai vezetőkön kívül dolgozott többek között amerikai, grúz, horvát, olasz, francia, angol, szlovén, és lengyel és madagaszkári vállalati vezetőkkel.

[FN11 társadalmi szekció]

JumoDaddy
JumoDaddy

JumoDaddy, az Irie Maffia és Kelemen Kabátban zenekarok billentyűs-dalszerzőjeként ismert Horváth Gáspár elektronikus zenei alteregója. Több mint tizenöt éves színapdi és stúdió rutinnal a háta mögött, az ország egyik legsokoldalúbb dj-producere, aki stiláris megkötöttségek nélkül mozog az basszus zene, a latin ritmusok, a pop, és a legújabb EDM mozgalom zenei világa között. A külföldi dj szcéna olyan nagyjai játszák dalait mint pl. Skrillex, Diplo, Dillon Francis vagy Afrojack. A hazai piacon saját zenekarai mellett olyan zenekarokkal dolgozott együtt mint pl. a Halott Pénz, a Margaret Island, a Brains, Lotfi Begi vagy Bye Alex. Három éven át volt a Petőfi Rádió dj-szerkesztő-músorvezetője, a Dj Szövetség – Ballantines Music Awards háromszoros nyertese az “ungerground hazai dj” kategóriában. A 2018-as Petőfi Zenei Díj nyertese az év DJ-je kategórában. Többszörös Fonogram díj jelölt.

https://soundcloud.com/jumodaddy

[FN11 Afterparty]

Küllői Péter
Küllői Péter

Sikeres befektetési bankár volt Budapesten, aztán Londonban. 2000-ben, negyven évesen visszavonult és elsősorban a civil szférában aktív Magyarországon kívül Angliában és az USA-ban. Egyebek mellett a Mosoly Alapítvány alapítója, a Bátor Tábor elnöke, a Tate kelet-európai bizottságának tagja, a Common Purpose igazgatósági tagja.

[FN11 gazdasági szekció]

Liu Shaolin Sándor
Liu Shaolin Sándor

Olimpiai bajnok, világbajnok, Európa-bajnok, világkupagyőztes és magyar bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó. 2005 óta korcsolyázik versenyszerűen. 2018. február 22-én az 5000 méteres váltó tagjaként olimpiai bajnok lett, ezzel megszerezve a téli olimpiák történetének első magyar aranyérmét.

[FN11 +1 szekció]

Dr.  Mezőszentgyörgyi Dávid
Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid

Okleveles agrármérnök, habilitált egyetemi docens, a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi tanára és oktatója. Tenyésztőszervezeti és piaci szférában eltöltött évek után 2003-tól dolgozott a Földművelésügyi Minisztériumban és háttérintézményeiben, 2004 év végétől különböző vezető beosztásokban. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkáraként kiemelten foglalkozott a fenntartható vidéki tevékenységekkel és vidéki közöségekkel. Az utóbbi években figyelme elsősorban az agrárdigitalizációs folyamtokra irányul. 2017. novemberétől erősíti a T-Systems digitális agrárszolgáltatásokkal foglalkozó menedzsmentjét.

[FN11 gazdasági szekció]

On The Spot
On The Spot

Cseke Eszter és S. Takács András a nemzetközileg is elismert On The Spot alkotói. Munkájukat számtalan díjjal jutalmazták, Pulitzer- és Prima Primissima-díjasok, Magyarországról harminc év után először az ő filmjük nyert Arany Nimfát a Monte Carlói Televíziós Fesztiválon. Forgattak Burmában, Iránban, Afganisztánban, az Északi-sarkkörön, tudósították a CNN-t, a BBC-t és az Al Jazeerát is. Kérdezték Bill Clinton amerikai elnököt és Ban Ki-Moon ENSZ-főtitkárt, de forgattak Ferenc pápával és a dalai lámával is, máskor pedig eldugott törzseket kutattak fel Amazóniától Pápuáig vagy hírhedt gettók gengsztereivel filmeztek Dél-Afrikában. A diktátorok gyermekeiről szóló sorozatukat több mint 100 országban vetítették, a születésről és a gyermekkori traumák feldolgozásáról szóló On The Spot-évadok a nemzetközi közszolgálati televíziózás jelentős alkotásai. A BBC szerint munkájuk “ritka és exkluzív”, míg a tekintélyes Financial Times “zsigerinek és lenyűgözőne” nevezte Eszter és András teljesítményét.
[ELEVENségre hangolódás]

Pásztor Anna
Pásztor Anna

Anna New Yorkban, Alvin Ailey neves táncintézetében tanult, illetve Magyarországon a Gór Nagy Mária Színitanodában. Majd Angliában tanult, ahol megismerkedett egy Angliában született, jamaicai származású énekes-koreográfus sráccal. Vele és néhány fantasztikus táncossal végigturnézták Európát, utána pedig egészen New Yorkig jutott. 2004 őszén testvérével, Sámuellel közösen megalapította itthon az Anna and the Barbies együttest, mely az FN11 Afterpartyjának fő fellépője lesz.

Szívügye a Fenntarthatóság és a társadalmi szerepvállalás, idén 3. alkalommal tagja a Fenntarthatósági Nap pályázati zsűrijének.

[FN11 pályázat zsűritag]

Pogátsa Zoltán
Pogátsa Zoltán

Közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője. A Nyugat-magyarországi Egyetem docense, a Közép-Európai Egyetem, az ELTE és a Veronai Egyetem oktatója. A NyME Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola témakiírója. Az Új Egyenlőség szerkesztőbizottságának elnöke és főszerkesztője.

[FN11 gazdasági szekció]

Rohonyi Gábor
Rohonyi Gábor

13 évesen fogott először 8mm-es kamerát. Az egyik első, „egészestés” koncertaláfestő szupernyolcas filmjének jelentős része az első bemutató alkalmával elégett a vetítőgépben, de nem adta fel. :) Az utóbbi másfél évtizedben kereskedelmi reklámfilmek mellett jó néhány saját finanszírozású köz- és társadalmi célú reklámspotot készített és számos dokumentumfilmet forgatott Ázsiában. Első nagyjátékfilmje Konyec címmel 2007-ben került a mozikba, 2017-ben pedig a Brazilok című nagy sikerű filmet mutatták be, amit M Kiss Csabával közösen rendezett.

[FN11 pályázat zsűri]

Sáfián Fanni
Sáfián Fanni

Geográfus, aki 2007 óta foglalkozik holisztikus szemlélettel a fenntartható energiagazdálkodás hazai kérdéseivel. Az ELTE TTK Erre van előre! kutatócsoport tagjaként arra jutottak, Magyarországon is lehetséges lenne jelentős energiahatékonysági intézkedésekkel akár 100%-os megújuló részarány elérése 2040-re. Ennek részleteinek kutatására az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ munkatársaként, illetve doktori tanulmányainak keretében több 2030-ig és 2050-ig szóló, órás felbontású energetikai szimulációval vizsgált forgatókönyveket. Ugyanitt számos hazai település önkormányzatának készített Fenntartható Energia- és Klímaakciótervet. Azt vallja, hogy ma már többet kell elvárnunk egy erőműtől, mint pusztán az áramtermelés: társadalmi és gazdasági, vidékfejlesztési problémákra is megoldást jelenthet az energiatermelés új szemlélete, például a közösségi energiatermelés keretében. 2018-ban védte meg doktori disszertációját, jelenleg egyéni vállalkozóként dolgozik.

[FN11 környezeti szekció]

Simó György
Simó György

Az induló vállalkozások és ötletek korai finanszírozásával foglalkozó Day One Capital ügyvezető partnere, valamint a 3D nyomtatással foglalkozó Freedee Printing alapítója.

Korábban több mint egy évtizeden át töltött be felsővezető pozíciókat a Magyar Telekom Csoportnál: a T-Online Magyarország vezérigazgatója, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások üzletágának (T-Com) vezetője, majd a Magyar Telekom üzletfejlesztésért és új üzleti területekért felelős vezérigazgató-helyettese volt. Részt vett az [origo] portál megalapításában, valamint számos meghatározó internetes startup (e-kereskedelem, Iwiw, stb.) felvásárlásában.
A távközlés előtt tíz éven át dolgozott szerzőként és vezetőként a médiában. Intézményépítőnek tartja magát, jövőorientált, progresszív gondolatokból kiinduló ötletek túlélőképes, erős szervezetté fejlesztése érdekli a leginkább.

[FN11 gazdasági szekció]

Steigervald Krisztián
Steigervald Krisztián

A Pécsett végzett közgazdász közel 10 évig dolgozott multinacionális környezetben, majd 2011-ben váltott, és azóta vezeti saját cégét. Emellett 1999 óta foglalkozik generációkkal, kutatja és értelmezi mind a 6 jelenleg élő generációt.  Mottója: „ha megismerjük a saját generációnkat, akkor tudunk nyitni a többi felé.” Olyan nincs, hogy buta vagy rossz generáció; ok-okozati összefüggések vannak, és ezeket mutatja be közönségének.

[FN11 társadalmi szekció]

Szabó Béla
Szabó Béla

A Magyar Telekom, márka és lakossági kommunikációs igazgatója. Pályafutása alapján egyaránt rendelkezik ügynökségi márkaépítési és ügyfél oldalon szerzett speciális tapasztalatokkal. Karrierje során több nagy nemzetközi reklámügynökségnél és multinacionális vállaltnál is töltött be fontos szerepet. A globális és lokális tapasztalatok mellett személyesen vett részt Afrika legerősebb márkája, az MTN telekommunikációs szolgáltató, digitális transzformációs és kommunikációs stratégiájának kialakításában a dél-afrikai központú regionális Metropolitan Republic ügynökség stratégiai igazgatójaként. Jelenleg a Magyar Telekomnál dolgozik márkaépítésért és lakossági kommunikációért felelős vezetőként

[FN11 pályázat zsűri]

Szegedi Csaba
Szegedi Csaba

Kolorista. A képzőművészeti közélet hazai és nemzetközi színtereinek aktív résztvevője. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Képző- és Iparművészek Szövetségének és a Magyar Festők Társaságának. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára, ahol a szabad művészetek doktora címet 2009-ben szerezte meg. Munkái számos hazai és külföldi gyűjteményben megtalálhatók, rangos szakmai díjak tulajdonosa.
Emellett ikerfiai odaadó apukája, lelkes környezet- és természetvédő, műtermes passzívháza hasznosítja a szoláris és termikus energiát, ill. az esővizet.

[FN11 pályázat zsűri]

Sziklai Bengyel Nóra
Sziklai Bengyel Nóra

A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület programkoordinátora, autizmusban érintett kisfiú édesanyja. Kisfia mellett speciálisan képzett autista-segítő kutya dolgozik és könnyíti meg a mindennapokat, aki társ a tanulásban és a nehézségek leküzdésében. Segítőkutyájukkal becsatlakoztak a NEO Egyesület tudatformáló programjába, óvodákba, iskolákba járnak és nagy sikerű érzékenyítő foglalkozásokat tartanak. Az érzékenyítés és másság elfogadását fontosnak tartja kisgyermekkorban elkezdeni, hiszen a gyermekek ezzel nem csak a különböző nehézségekkel élők felé válnak nyitottabbá, de egymás iránti empátia készségük is növekszik. Terápiás kutyájával sérült gyermekekhez is járnak fejlesztő foglalkozásokat tartani, ahol gyógypedagógussal közösen dolgoznak a gyermekek mosolyáért és fejlődéséért.

[FN11 +1 szekció]

Szilágyi Gábor
Szilágyi Gábor

Kisiskolás korában meglehetősen lassú volt a felfogása, de a szülei azt mondták, hogy „sebaj, valami rendes szakmát azért csak kitanul majd’. Sajnos nem sikerült neki, így lett belőle ökológus és természetvédő. Már az egyetemen a fejébe verték, hogy mi is az a biodiverzitás, ezért sokakkal ellentétben nem szívesen beszél róla. Az elmúlt harminc évben főleg az állami természetvédelem végvárainál, a Hortobágyi és Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságokon csinálta azt, amivel megbízták, de néha egy kicsit azt is, amit szeretett volna. Jelenleg Natura 2000 és világörökségi ügyek szabadúszó szakértője, problémamegoldó, a pécsi 30y hivatalos rajongója.

[FN11 környezeti szekció]

Szomolányi Katalin
Szomolányi Katalin

Fő tevékenysége a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági központjának vezetése, melynek keretében a vállalatcsoport fenntarthatósági stratégiáját dolgozza ki és koordinálja.
Az ETNO keretében menedzselt európai klímavédelmi projektet a WWF-fel közösen, itthon pedig négy évig volt szerkesztő-műsorvezetője a radiocafé 98.6 holnapután – földközpontú magazinjának.
Több civil kezdeményezés segítője, így például az Energia Klub és a Patrónus Ház felügyelőbizottsági tagja.
Fennmaradó (nem létező) szabadidejében blogját, a Fenntartható Fejlövést (nem) szerkeszti.
A Fenntarthatósági Nap megálmodója, kezdetek óta ennek főszervezője.

[FN11 főszervező, pályázat zsűritag, moderátor]

Tari Annamária
Tari Annamária

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, pszichoanalitikus. Rendszeresen publikál és előadásokat tart. Első könyve, mely a kamaszkor pszichológiájával foglalkozott, Intim szféra címmel 2003-ban jelent meg, hasonló címmel, mint a VIVA Tv-n hosszan futó műsora, mely ismertté tette.

2007-ben látott napvilágot Sejtem című kötete, mely a daganatos betegségek pszichológiáját taglalja.

Több éve rendszeresen foglalkozik a fogyasztói társadalom hatásaival, a média és az emberi tényezők összefüggéseivel, a társadalmi változások egyénekre ható vonásaival. 2010-ben megjelent könyve az Y generációt helyezi a középpontba. 2011-ben írta meg a Z generáció című kötetét, mely az Információs Korban élő kiskamaszok/kamaszok magatartásváltozásaival és a felnőtt társadalom működésével foglalkozik. 2013-ban a Ki a fontos Én vagy Én című kötete a magánéletünkben is mélyülő társadalmi nárcizmust és az online és offline tér kapcsolatát, hatásait elemzi az X generáció szempontjából. 2015 februárjában jelent meg a Rád találni című kötete, mely az Index/Dívány/Kettőslátás rovatában megjelent – Horváth Gergellyel közösen írt – publicisztikáiból válogat. 2015. decemberében megjelent Generációk online című kötetében az online tér és az emberi kapcsolatok változásait vizsgálja. A 2017 decemberében a Bátor generációk című könyve a XXI. századi szorongásokat taglalja.

[FN11 +1 szekció]

Dr. habil Ternovszky Ferenc
Dr. habil Ternovszky Ferenc

Dr. habil Ternovszky Ferenc főiskolai tanár, a Munkaügyi Kutató Intézet volt tudományos igazgató helyettese. A Budapesti Gazdasági Egyetemen tanszékvezetőként, tudományos rektorhelyettesként, több külföldi egyetemen vendégtanárként (Párizs, Canterbury, Hull, Kufstein), az ENSZ Munkaügyi Szervezetben szakértőként tevékenykedett. Szakterületei között szerepel a munkaügy és menedzsment, a vezetéstudomány, az emberi erőforrások, valamint a női vezetőképzés. Több mint 100 nemzetközi és hazai szakcikket, valamint szakkönyveket publikált és rendszeresen adott elő hazai és nemzetközi szakmai konferenciákon.

[FN11 társadalmi szekció]

Winkler Róbert
Winkler Róbert

A Totalcar.hu főszerkesztője 2000-2014-ig, 18. éve tesztel autókat és motorokat. Könyvei:

  • Kutyaszorító (2000)
  • Nagyvárosi természetbúvár (2002)
  • The Best of TotalCar (2004)
  • 47 kedvenc járművem
  • Kutya utónévkönyv (2005)
  • Ctrl+C/Ctrl+V (2006)
  • Márton és Micike az autószerelő műhelyben (2012) – Kolibri Kiadó
  • Márton és Micike a tűzoltóknál (2013)

Jelenleg a Totalcar.hu főmunkatársa, és söröket tesztel nagy sikerű Youtube-csatornáján.

Aktuális járművei: Toyota 4Runner (1997) 3,4 V6 benzin-gáz; Fiat 500E (2013) elektromos; Harley-Davidson Fat Bob (2018); Yamaha Vino (50, 2T)

[FN11 környezeti szekció]

Wonda
Wonda

A budapesti Kovács Jeromos, azaz Wonda (aka Wondawulf) DJ-ként és producerként tevékenykedik. A house-tól a trap-ig, a twerk-től a dubstep-ig, az elektro-tól a drum & bass-ig és ezeken jóval túl terjed zenei éreklődése, aminek spektrumát egyszerűen csak jövőzeneként írja le. Kortárs elektronika, innováció és kreatívitás: ez a hármas jelszó, aminek szellemében rendszeres klubesteket tart, lép fel az UVCT, vagy a Bass Club sorozatokban. A saját szervezésű partik mellett megszokott fellépője a legnagyobb hazai fesztiváloknak és bass music buliknak egyaránt.

2015-ben a Petőfi Rádió felkérésére elindította Hováth Gáspárral (JumoDaddy) közös, minden pénteken este tíz órától jelentkező elektronikus és pop zenei rádióműsorát, az 52 epizódos In Medias Bass-t, amely az első országos, a legfrissebb elektronikus zenékkel foglalkozó DJ/Talk showműsor volt.
Wonda az elmúlt 15 év során a modern elektronikus zene olyan elismert előadóival zenélhetett együtt, mint Skrillex, Knife Party, Borgore, Benga, Flux Pavillion, Dillon Francis, Baauer, Skism, Foreign Beggars, Crookers, Dada Life, Dimitry Vegas & Like Mike, Bar 9, Caspa, Modestep, Zeds Dead , Drumsound & Bassline Smith vagy a Pegboard Nerds …csak hogy egy pár nevet említsünk.

www.facebook.com/wondawulfmusic
www.instagram.com/wonda.music

[FN11 Afterparty]

Zichó Viktor
Zichó Viktor

Neveltetésének köszönhetően nagyon mélyen benne van a zöld szemlélet, a fenntarthatóság filozófiája. Megújuló energetikai mérnök tanulmányait épp 2 hónapja fejezte be, a fenntarthatóságot pedig a lehető legtöbb helyre próbálja eljuttatni: szigetüzemű, megújuló alapú áramellátást alakít ki az évente megrendezésre kerülő sziklamászó fesztiválján. Hulladékgyűjtést szervez a hegymászások során. Szelektíven gyűjti a hulladékot. Kerékpárral jár mindenhova, ahová csak teheti. Örülne neki, ha a nála fiatalabbak már természetesnek vennék ezeket a dolgokat, így törekszik arra, hogy a médiában ezeket a tevékenységeket megjelenítse valamilyen figyelemfelkeltő formában.

 

[FN11 +1 szekció]