Mi ez?

A Fenntarthatósági Nap egy fesztiválkonferencia, ahol a szakmai beszélgetések, a kiállítás és az afterparty fő célcsoportja a fiatalok. Amiben mindez különbözik más szakmai eseménytől, az a lendület, az interaktivitás, a hiperaktivitás, és a komplexitás. Mentés másként.

A beszélgetések résztvevőinek olyan közszereplőket (művészek, tanárok, üzleti szereplők, civil szervezetek, média szereplők, stb.) hívunk, akik szerintünk valóban hozzájárulnak a fenntarthatósághoz, valamilyen kimagasló eredményt tudhatnak magukénak ezen a téren. Nagyon fontos, hogy ezen a rendezvényen ne a feszültség, ne az egymásra mutogatás legyen a fókuszban, hanem a megoldás. Igazán szakmai és pozitív üzenetekre lövünk, és  a témák tekintetében próbálunk az aktuális kérdésekre összpontosítani.

A rendezvény szerves része a kiállítás is, ahol előadásokon az elhangzottakat meg is lehet nézni, tapasztalni. Olyan témák merülnek tehát fel, amiről nem csak beszélni lehet, hanem konkrétan tenni is érte. Akár Magyarországon is.

Az esemény szlogene mentés másként, és ez nem véletlen. Az egész nap során célunk a programokon kívül folyamatosan aktívan tartani és bevonni az idelátogatókat. Merjen mindenki kérdezni, véleményt formálni, játszani.

A fenntarthatóságot közösen tudunk sikerre vinni; így hát ez a nap is egy közösségi dologról kell, hogy szóljon. Tesszük ezt síppal, dobbal, DJ-vel, webriporterrel, játékkal és még sok minden mással.

Az első Fenntarthatósági Napra 2008-ban került sor, a 12. FN pedig 2019. szeptember 14-én került megrendezésre az Akvárium Klubban. Köszönjük, hogy velünk voltatok. 2019-ben 11000 főt ért el a rendezvényünk, ami egy újabb rekord.
Idén is folytatjuk, a részletekkel hamarosan érkezünk. Gyertek el, nézzétek meg, próbáljátok ki, érveljetek, kérdezzetek, tanuljatok és ötleteljetek! De legfőképpen ÉLVEZZÉTEK! Mentés másként.

2020 szeptemberében terveink szerint 13. alkalommal is megrendezésre kerül a Fenntarthatósági Nap a Planet Fanatics’ Network szervezésében. Részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Kapcsolat: [email protected]